Fourmarine

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΚΑΦΟΥ : ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Εάν είστε ιδιοκτήτης σκάφους, θα πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβετε πώς να συντηρείτε ένα σκάφος για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Είναι λίγο παρόμοιο με τη συντήρηση αυτοκινήτων. Μερικοί to φροντίζουν μόνοι τους και άλλοι απευθύνονται σε επαγγελματίες να το κάνουν. Παλαιότερα ήταν πολύ δύσκολο να συντηρηθεί ένα σκάφος, καθώς ήταν κατασκευασμένα από ξύλο. Ωστόσο, τα σύγχρονα σκάφη είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα και αλουμίνιο, τα οποία συντηρούνται εύκολα και επισκευάζονται εύκολα

Το πιο βασικό βήμα για τη συντήρηση του σκάφους είναι να διατηρείτε το σκάφος καθαρό και τακτοποιημένο, κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς καμία επαγγελματική βοήθεια. Εάν δεν κάνετε συντηρηση σε ένα σκάφος από πολυεστέρα , η επίστρωση gel goat θα αρχίσει να γίνεται κιμωλιακή. Πρέπει να πλένεται και να κερώνεται σε τακτική βάση για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκέφτεστε να κάνετε κάθε φορά μετά από βαρκάδα στο αλμυρό νερό είναι να ξεπλένετε τον κινητήρα σας. Η διαδικασία συντήρησης είναι διαφορετική για κάθε σκάφος. Η συντήρηση ενός εσωλένκινητήρα του εσωλέμβιου σκάφους είναι λίγο διαφορετική από τα εξωλέμβια σκάφη.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να κάνετε μια οπτική επιθεώρηση για να ελέγξετε εάν όλα είναι εντάξει με το σκάφος σας μετά από κάθε ταξίδι.

Λίστα ελέγχου για τη συντήρηση

– Κινητήρας
–Υδραυλικά και συστήματα HVAC σε μεγαλύτερα σκάφη
– Γάστρα και ταπετσαρία
– Το κάτω μέρος του σκάφους (Hull) και οι πλευρές
– Κινούμενα μέρη όπως μεντεσέδες, ράγες και φερμουάρ

Αν και μερικοί άνθρωποι σκέφτονται να κάνουν μερικές από τις δουλειές μόνοι τους, ορισμένες δουλειές συνήθως αφήνονται για τους επαγγελματίες, όπως η αλλαγή λαδιού κινητήρα, το βάψιμο της γάστρας του σκάφους, η λίπανση κ.λπ., καθώς η φροντίδα ενός σκάφους μπορεί να είναι δύσκολη δουλειά για εσάς. ωρες ωρες.

Είδη επισκευής σκαφών

Υπάρχουν δύο τύποι επισκευής:

Προληπτική Συντήρηση

Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση ή περιοδικά για να διασφαλιστεί ότι το σκάφος είναι σε καλή κατάσταση και καλά συντηρημένο, ακόμη και όταν δεν υπάρχει ζημιά. Βοηθά στην αποφυγή του κόστους συντήρησης λόγω βλάβης.

Συντήρηση έπειτα απο κάποια Βλάβη

Αυτό γίνεται εάν κάποιο μέρος έχει σπάσει ή καταστραφεί και χρειάζεται άμεση αλλαγή/αντικατάσταση ή εάν υπάρχει κάποια βλάβη στο σύστημα και χρειάζεται άμεση προσοχή.

Συμβουλές για τη συντήρηση σκαφών

  • Το πλύσιμο του σκάφους σας αφαιρεί τη συσσώρευση αλμυρού νερού, το οποίο μπορεί να είναι πολύ διαβρωτικό. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνετε τον κινητήρα και το σκάφος.
  • Τα περισσότερα ατυχήματα με σκάφος συμβαίνουν λόγω εξαντλημένων μπαταριών. Επομένως, είναι υποχρεωτικό να ελέγχετε την μπαταρία κάθε έξι μήνες, να βεβαιώνεστε ότι η μπαταρία σας είναι γεμάτη με απεσταγμένο νερό, ότι πρέπει να φορτίζεται και ότι μπορεί να κρατήσει τη φόρτιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φθορές στον σωλήνα καυσίμου και κρατήστε υπό έλεγχο το λάδι σας ( σύμφωνα με τον κατασκεταστή). Εάν το λάδι σκουραίνει, φροντίστε να το αλλάξετε. Εάν γίνεται γαλακτώδες, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία και να τον αφήσετε να χειριστεί το θέμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν βαθουλώματα ή χτυπήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαρροές νερού.
  • Να ελέγχετε παντα πριν την βόλτα σας ότι τα ηλεκτρονικά και υδραβλικά συστήματα λειτουργούν, όπως φώτα πλοήγησης και οι αντλίες.
  • Οι κινητήρες πρέπει να προσέχονται. Τα μπουζί πρέπει να αλλάζουν με το σέρβις του κινητήρα. Προσέξτε για τυχόν θόρυβο στον κινητήρα. Αν ακούσετε ένα, αναζητήστε αμέσως έναν επαγγελματία σκάφους.