Fourmarine

7 Τρόποι για εξοικονόμηση καυσίμων

Συμβουλές και τεχνικές για την εξοικονόμηση καυσίμων. Μερικές συμβουλές για να εξοικονομείτε καύσιμα και να ταξιδεύετε με ασφάλεια.

Συχνή Συντήρηση της μηχανής

Φροντίστε να κάνετε σέρβις  του κινητήρα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αυτό θα βοηθήσει την εξωλέμβια να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιήστε της σωστή προπέλα

Μελέτες λένε ότι η χρήση της σωστής προπέλας μπορεί να βελτιώσει την απόδοση καυσίμου έως και 10%. Η απόδοση των ελίκων είναι καλύτερη όταν ευθυγραμμίζονται με το σωστό είδος σκάφους και τον σκοπό για τον οποίο το χρησιμοποιείτε. Επίσης, δείτε αν το σκάφος σας θα λειτουργούσε με ανοιχτό γκάζι (WOT), κάτι που δεν θα ήταν πιθανό με τη χρήση λάθος έλικα και θα μείωνε έτσι την απόδοση καυσίμου.

Ελέγξτε την προπέλα σας

Μια προπέλα που δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα μειώσει την οικονομία καυσίμου. Είναι πολύ σημαντικό να επιθεωρήσετε την προπέλα και να την αντικαταστήσετε εάν χρειάζεται. Επίσης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο έλικας διατηρείται καθαρός.

Καθαρίστε τη γάστρα σας

Η προσάρτηση Barnacles ή κολλημένου γρασιδιού μπορεί να δυσκολέψει τη μετακίνηση της γάστρας για να δημιουργήσει βαριά έλξη. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο δύσκολο για τον κινητήρα να λειτουργήσει. Τα σκάφη σε μέρη που είναι ζεστά θα χρειάζονται καθαρισμό εβδομαδιαία, ωστόσο, εκείνα στα πιο κρύα μέρη μπορεί να το χρειάζονται μία φορά το μήνα.

Μετρήστε τη ροή του καυσίμου
Η εγκατάσταση ενός μετρητή ροής καυσίμου θα σας δείξει σε πραγματικό χρόνο την ποσότητα καυσίμου ανά ώρα που καίει ο κινητήρας σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να αναλύσετε την βέλτιστη ταχύτητα για το σκάφος σας. Ενώ αυτός ο μετρητής διατίθεται στάνταρ σε νεότερα σκάφη, μπορείτε επίσης να τον εγκαταστήσετε και σε παλαιότερα σκάφη.
Αφαιρέστε επιπλέον βάρος

Πάρτε μόνο ό,τι είναι απαραίτητο ενώ κάνετε βαρκάδα. Εάν έχετε επιπλέον βάρος, θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για να σύρει ο κινητήρας το σκάφος.

Αποφύγετε  υπερβολικό ρελαντί

Είναι μια λανθασμένη αντίληψη ότι οι κινητήρες  χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν. Από την άλλη πλευρά, οι σύγχρονοι κινητήρες είναι με ψεκασμό καυσίμου, οπότε όποτε τους ανάβετε, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν.